Benvolgudes famílies,
Des de la Junta de l’AMPA us volem saludar i donar-vos la benvinguda al curs 2014-2015. Iniciem aquest curs amb nous projectes i amb la il·lusió de poder contribuir activament a l’educació de les nostres filles i fills.
Hi ha diferents aspectes que us volem donar a conèixer, tant pel que fa al funcionament de l’escola, com pel que fa al funcionament específic de l’AMPA. Hem seleccionat aspectes generals i específics de funcionament que són especialment rellevants en aquest inici de curs.

1.La Junta

La Junta directiva de la nostra AMPA està formada per diferents pares i mares de l’escola que contribueixen al funcionament de l’associació des de càrrecs diversos: presidència, vicepresidència, secretaria, tresoreria i vocalies. Podeu consultar el nom de les persones que integren la Junta a la pàgina web de l’AMPA (www.ampaleradedalt.com)

2.Les Comissions

Més enllà de la Junta directiva, l’AMPA s’organitza en Comissions, que s’adapten a les necessitats de l’associació. Actualment disposem de les següents: Extraescolars, Escola de mares i pares, Festes (carnestoltes, Aplec, final de curs), Llibres i Menjador. Més enllà de les existents i a proposta de les famílies, se’n poden crear de noves per tal de fer de l’AMPA un espai de participació.

3.Consell Escolar

Les famílies poden participar en les decisions més transcendentals de l’escola en un òrgan de representació anomenat Consell Escolar. Els pares i les mares hi tenen una presència representada que s’ha de renovar periòdicament. Precisament aquest curs es renova una part dels representants de pares i mares. Us animem a que us presenteu com a representants quan es convoquin les eleccions.

4.Comunicacions de l’AMPA

En els darrers cursos hem donat prioritat al correu electrònic com a eina de comunicació amb les famílies. Aquesta comunicació és àgil i molt ràpida i l’experiència ens porta a consolidar aquesta pràctica. Us animem a que ens faciliteu els vostres correus electrònics, ens comuniqueu les incidències en la comunicació (correus que no es reben, etc.) i consulteu periòdicament la pàgina web de l’AMPA (www.ampaleradedalt.com). Durant aquest curs volem reestructurar-la. La farem més entenedora de manera que sigui més fàcil trobar documents i informacions de manera ràpida. Un pare de l’escola s’ha ofert per actualitzar la web.

5.Assemblea

Cada curs, la nostra associació, segons marquen els estatuts, fa una assemblea ordinària. Aquest curs, com ha passat en les darreres edicions, l’assemblea es realitzarà durant el primer trimestre, i es farà en divendres. Us esperem el proper 21 de novembre a l’escola. La vostra assistència és necessària per poder desenvolupar les activitats de l’AMPA i perquè us puguem informar dels resultats del curs passat i de les propostes per a l’actual. Us convocarem oficialment tal i com marquen els nostres estatuts i, per descomptat, us hi esperem.

6.Loteria

L’inici de curs està marcat per la venda de la loteria de l’AMPA, que s’activa amb les reunions de classe, quan lliurem a les famílies els talonaris. Recordeu que la venda de loteria ens aporta uns ingressos molt importants per al nostre funcionament que destinem de manera íntegra a la compra de material necessari per a les activitats educatives de l’escola. Pregunteu als vostres fills i filles per les pissarres digitals i per la qualitat dels materials de música. En podem gaudir gràcies als beneficis de la loteria.

7.Extraescolars

Durant la darrera setmana de setembre i primera d’octubre s’inicien les activitats extraescolars en horari de migdia i de tarda (de 2/4 de 5 a 6) de dilluns a dijous. L’oferta és molt rica però necessitem la vostra ajuda per incorporar noves idees i propostes. La Comissió d’extraescolars, com d’altres, és una bona manera de fer AMPA sense el compromís d’assistir-hi de manera continuada.

8.Menjador i acollides

El servei de menjador ha iniciat la seva activitat amb una estabilitat de nens i nenes que en fan us. Del que estem més orgullosos, a part de la qualitat del menjar, és de l’equip de monitores. Les nostres filles i fills les coneixen de cursos anteriors i són un gran referent educatiu per a un període del dia molt important per a la nostra mainada. Alhora, el servei d’acollides, matí i tarda és un servei en funcionament que és de molta utilitat a les famílies perquè puguin conciliar la vida laboral i familiar.

9.Llibres

Podem considerar que el sistema de socialització de llibres que apliquem a la nostra escola està consolidat i funciona plenament. Els dos dies de lliurament s’han desenvolupat amb total normalitat sense incidències rellevants.

10.Carnet de l’AMPA

Per tercer curs consecutiu, hem editat un carnet de l’AMPA que consolida les ofertes a comerços i empreses  de Tona i que dóna una imatge específica a l’associació. La inclusió d’un codi QR permet accedir a les informacions puntuals sobre les ofertes que estan publicades a la nostra pàgina web.

Us desitgem un molt bon curs 2014-2015

La Junta