Benvolgudes famílies,

Aquesta és l’última setmana per votar el projecte de millora de l’entorn de l’Era de Dalt!

L’AFA de l’Era de Dalt no ha volgut deixar passar l’oportunitat de presentar un projecte de millora per a l’entorn de l’escola en els pressupostos participatius de l’Ajuntament de Tona.

El projecte presentat, i que es va classificar com un dels finalistes, es basa en la transformació de l’entorn de l’escola, fent especial èmfasi en la seguretat i el benestar dels nens i nenes a través de diverses accions:

1- Pacificació de l’entorn de l’Era de Dalt.
Estudi de mobilitat entre els C/ de l’Era i C/ Tarabau que permeti la disminució del pas i la velocitat dels vehicles als carrers de l’entorn, i conseqüentment es redueixi la contaminació i millori la seguretat entorn a l’horari d’entrades i sortides dels infants.

2-Accessos a l’escola i als espais verds de l’entorn.
Estudi de l’entorn per a l’ampliació dels llocs d’estada, tant davant dels accessos de l’escola com a les zones verdes del voltant, augmentant també els espais d’ombra amb mobiliari a l’espai públic i accés a aigua potable.
Adequació de l’espai del monument de la “Trillera Tonense” com a espai verd de trobada i joc, i millora de l’espai de l’entorn de Mas Gelec del C/ Onze de Setembre perquè es pugui utilitzar com a espai educatiu, tant en horari lectiu com fora d’aquest. Volem que aquest sigui un espai lúdic singular que promogui la creativitat i l’autonomia dels infants, diversificant les oportunitats de joc i l’activitat física.

Aquesta és la informació que vam presentar a l’Ajuntament, però volem explicar de manera més àmplia la proposta que tenim en ment. Ens agradaria deixar clar que es troba en un estat molt inicial i que, si és ben rebuda, abans de tirar-la endavant, volem parlar-la i acordar-la amb els veïns de la zona.

Actualment, per adaptar-nos a les mesures sanitàries, a les hores d’entrada i sortida de l’escola s’utilitzen uns separadors de plàstic per engrandir l’espai de la vorera i es talla l’entrada a dos carrers (carrer de l’Era, des de la rotonda direcció sud i direcció nord).

Proposem tallar abans de la rotonda (al voltant de la rotonda on hi ha el monument de la “Trillera Tonense” no hi ha cap gual d’entrada de vehicles, per tant no hi hauria afectació per als veïns), ja que entenem que els cotxes que passen actualment per allà l’usen per carregar i descarregar infants a l’escola. Així, es podria fer la mateixa operació al carrer Tarabau, sempre en els mateixos horaris que s’està realitzant aquest tall actualment (entrades i sortides dels infants del centre).

Les altres actuacions pensades en aquesta mateixa proposta serien suprimir la part sud de la rotonda a vehicles rodats i així fer una pastilla verda més grossa entre l’edifici i la zona verda actual, moure el monument del centre de la zona verda a un extrem o a un lloc acordat entre l’Ajuntament i els veïns, i reconvertir el centre de l’espai verd (amb les millores necessàries) per a poder utilitzar-lo com a espai educatiu, tant en horari lectiu com fora d’aquest.

Us animem a votar aquest projecte fins el dia 25 de gener de manera virtual, a través d’aquest enllaç:

https://decidim-tona.diba.cat/processes/PPT2020/f/1380/projects/726

També es pot fer de manera presencial a l’Oficina d’Atenció Ciutadana o a les parades que s’ubicaran al mercat setmanal.

Moltes gràcies pel vostre suport!